Konkurs Kulinarny „Tradycja na talerzu”

Organizatorem Konkursu Konkursu Kulinarnego pt. „Tradycja na talerzu” jest Szkoła Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów w Dębicy prowadzona przez Educare et Servire Fundację Antoniego Kamińskiego.

Celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kulinarnych gospodarstw domowych na terenie Polski pielęgnowanych z pokolenia na pokolenie oraz podnoszenie umiejętności kulinarnych dzieci i młodzieży.

Konkurs ma charakter otwarty. Uczestnikami konkursu mają być pary uczniów z klas VI – VIII szkół podstawowych. Warunkiem udziału w Konkursie jest nadesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego. Wzór formularza zgłoszeniowego, stanowiący załącznik nr 1 do niniejszego Regulaminu, dostępny jest:

– w sekretariacie szkoły SUHGiIZ w Dębicy ul. Krakowska 25, 39-200 Dębica
– na stronie internetowej szkoły http://www.suh.edu.pl/ 

Wypełniony formularz zgłoszeniowy, wraz z wymaganymi załącznikami należy przesłać do dnia 31.10.2024

  • E-mail: konkurs@suh.edu.pl (skan podpisanego własnoręcznie formularza)
  • Listownie na adres:

Szkoła Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów w Dębicy
ul. Krakowska 25, 39-200 Dębica

  • Złożyć osobiście w sekretariacie szkoły

Do konkursu można zgłosić jeden przepis na danie, którego czas przygotowania łącznie z posprzątaniem stanowiska nie będzie dłuższy niż 90 min.

Niezbędnym elementem zgłoszenia jest:

  • Informacja o tym skąd wziął się przepis.
  • Jaki region reprezentuje przepis.
  • Czy potrawa wiąże się z jakąś szczególną okazją, świętem? Jeśli tak to
    z jaką/jakim?
  • Składniki potrawy.
  • Sposób przygotowania oraz czas przygotowania.
  • Sprzęt kuchenny i akcesoria kuchenne niezbędne do przygotowania potrawy.

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!

Karta zgłoszeniowa konkursu kulinarnegoikona_PDF

Klauzula RODO w stosunku do uczestników Konkursu Kucharskiegoikona_PDF

Regulamin Konkursu Kulinarnego dla uczniów szkół podstawowychikona_PDF

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz