Z przyjemnością informujemy, że już ruszyły kursy kwalifikacyjne KUCHARZ i KELNER w Projekcie „Moje Nowe Kwalifikacje” realizowanego przez Fundację Educare et Servire w ramach działania 9.5 Podnoszenie kompetencji osób dorosłych w formach pozaszkolnych.
Głównym celem projektu jest zdobycie, uzupełnienie lub podnoszenie kwalifikacji zawodowych z własnej inicjatywy przez osoby dorosłe w kwalifikacyjnych kursach zawodowych. Kurs Kelner cieszy się popularnością zwłaszcza u osób młodych a kurs kucharz pokazuje, że pasję do gotowania można odkryć w każdym wieku – także i 50+.
Zapraszamy na kolejne kursy: fryzjer, asystent osoby niepełnosprawnej oraz opiekunka środowiskowa.
Informacje szczegółowe o projekcie MNK są na stronie www.educare.pl
- Młodzi kelnerzy trenuja obsługe pod okiem mistrza Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej
- Mistrz Piotr Bassara uczy jak używać pałeczek
- Mistrz Jacek Kordas zdradza sekrety kuchni polskiej
- Sekret sushi to perfekcyjnie ugotowany ryż
- Sushi… to składniki także polskie
- Mistrz Piotr Bassara pokazuje i opowiada jak prawidło zawinąć sushi
- Niespodziewany gość Krzysztof własnoręcznie zwinął sushi
- Gyoza czyli japońskie pierożki z nadzieniem mięsnym lub warzywnym
- Bób i kalafior – składnik włoskiej potrawy orecchiette
- Młodzi kelnerzy trenuja obsługe pod okiem mistrza Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej
- Tradycyjnie sushi spożywa się palcami lub pałeczkami.
- Potrawa przyprawiona usmiechem smakuje lepiej
- Tempura czyli specjalna ryżowa chrupiąca panierka
- meksykańskie fajitas z kurczaka
- Bób i kalafior czyli podstawa włoskiego orecchiette
- Włoskie orecchiette – potrawa prosta i pyszna
- Do sushi podaje się sos sojowy do maczania, zielony japoński chrzan wasabi
- Krem pomidorowy z bazylią
- Mistrz Piotr Bassara uczy jak używać pałeczek
- Gyoza czyli japońskie pierożki
- Oryginalna wędzona papryka w proszku – ma cudowny zapach i smak
- Japonia w Dębicy przygotowana przez kursantów MNK
- Sekret dobrego smaku potraw kuchni meksykańskiej i włoskiej to oryginalne półprodukty
- Roladki z poledwiczki wieprzowej po dworsku podane z kaszottem
- Quesadillas z kurczakiem i serem oraz dodatkiem kiełbaski chorizo
- Mistrz Jacek Kordas zdradza sekrety kuchni polskiej
- Bób i kalafior – składnik włoskiej potrawy orecchiette
- meksykańskie fajitas z kurczaka podane z kaszą i fasolą
- Sekret dobrego smaku potraw kuchni meksykańskiej i włoskiej to oryginalne półprodukty
- Dobre zwiniecię rolady wstępnej sushi to podstawa