Organizatorem Konkursu Konkursu Kulinarnego pt. „Tradycja na talerzu” jest Szkoła Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów w Dębicy prowadzona przez Educare et Servire Fundację Antoniego Kamińskiego.
Celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kulinarnych gospodarstw domowych na terenie Polski pielęgnowanych z pokolenia na pokolenie oraz podnoszenie umiejętności kulinarnych dzieci i młodzieży.
Konkurs ma charakter otwarty. Uczestnikami konkursu mają być pary uczniów z klas VI – VIII szkół podstawowych. Warunkiem udziału w Konkursie jest nadesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego. Wzór formularza zgłoszeniowego, stanowiący załącznik nr 1 do niniejszego Regulaminu, dostępny jest:
– w sekretariacie szkoły SUHGiIZ w Dębicy ul. Krakowska 25, 39-200 Dębica
– na stronie internetowej szkoły http://www.suh.edu.pl/
Wypełniony formularz zgłoszeniowy, wraz z wymaganymi załącznikami należy przesłać do dnia 31.10.2024
- E-mail: konkurs@suh.edu.pl (skan podpisanego własnoręcznie formularza)
- Listownie na adres:
Szkoła Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów w Dębicy
ul. Krakowska 25, 39-200 Dębica
- Złożyć osobiście w sekretariacie szkoły
Do konkursu można zgłosić jeden przepis na danie, którego czas przygotowania łącznie z posprzątaniem stanowiska nie będzie dłuższy niż 90 min.
Niezbędnym elementem zgłoszenia jest:
- Informacja o tym skąd wziął się przepis.
- Jaki region reprezentuje przepis.
- Czy potrawa wiąże się z jakąś szczególną okazją, świętem? Jeśli tak to
z jaką/jakim? - Składniki potrawy.
- Sposób przygotowania oraz czas przygotowania.
- Sprzęt kuchenny i akcesoria kuchenne niezbędne do przygotowania potrawy.
Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!
Karta zgłoszeniowa konkursu kulinarnego
Klauzula RODO w stosunku do uczestników Konkursu Kucharskiego
Regulamin Konkursu Kulinarnego dla uczniów szkół podstawowych