W dniu 8 stycznia 2015 zajęcia z „Podstaw gastronomii” uświetnił Jacek Kordas – Mistrz Kucharski z którym Fundacja Educare et Servire współpracuje od wielu lat. Pod okiem mistrza oraz Pani Jadwigi Łukaszewskiej Uczniowie gotowali wiele smacznych potraw z makaronu i warzyw, mięsa, ryżu oraz owoców.
Każdy z uczniów miał swój praktyczny wkład w przygotowanie smakowitych dań. Na szczególne wyróżnienie za aktywność w zajęciach kucharskich (co widać na zdjęciach), tym razem zasłużyli, w kolejności: Krystian, Klaudia i Mateusz. Bardzo starała się również Natalia, a także Kamil i Piotr. Wszyscy oni uzyskali pochwałę od dyrektora szkoły, który razem z Panią Łukaszewską bacznie obserwowali zajęcia z Panem Jackiem Kordasem i z radością odnotowywali kolejne postępy w pozyskiwaniu umiejętności zawodowych przez wszystkich uczniów. Po zakończonych zajęciach pozostałe po degustacji smakołyki dyrektor szkoły wraz z Krystianem – najlepszym tego dnia pomocnikiem kucharza, zawieźli i przekazali do Domu Dziecka „Hanka” przy ul. Gawrzyłowskiej w Dębicy.
Zapraszamy do galerii zdjęć.