Wielkanocne warsztaty z Mistrzem Jackiem Kordasem

W dniu 23 marca 2016, po raz kolejny na zaproszenie Dyrektora, naszą Szkołę odwiedził Szef Kuchni Hotelu Trzy Korony w Rzeszowie – Pan Jacek Kordas Mistrz Sztuki Gotowania z ponad 35-letnim stażem w zawodzie Kucharza

Mistrz Jacek Kordas przeprowadził cykliczną lekcji pokazowej z gotowania dla uczniów Szkoły Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów oraz Niepublicznej Szkoły Przysposabiającej do Pracy w Dębicy. Tematem przewodnim była sztuka przyrządzania tradycyjnych potraw polskiej kuchni związanych z Wielkanocą oraz ciekawe sałatki.

Pod okiem mistrza Jacka Kordasa uczniowie przygotowywali następujące potrawy: żurek z boczkiem i pieczarkami, faszerowane jajka, sałatkę makaronową z kurczakiem, sałatkę z kus kusem, faszerowane roladki z szynki, kanapeczki z pastą serową dekorowane jajkami przepiórczymi, kanapeczki na mini grzance itp.

Mistrz Kucharski Pan Jacek Kordas od wielu lat współpracuje z Fundacją Educare et Servire i z wielkim entuzjazmem uczy młodzież i dorosłych w szkołach i warsztatach / szkoleniach prowadzonych przez Fundację. Między innymi był jednym z trenerów Projektu „Mistrzowie Kuchni” w którym EDUCARE et SERVIRE, jako lider podnosiło kwalifikacje 100 kucharzy Województwa Podkarpackiego.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz