Media

 
Z cyklu „z życia Szkoły”

Uczniowie i Grono Pedagogiczne Szkoły Usług Hotelarskich, Sztuki Gotowania i Innych Zawodów wspólnie zasiedli w dniu 18 grudnia do symbolicznej wieczerzy wigilijnej. Każdy uczestnik był w wyśmienitym nastroju a duch świąt bożonarodzeniowych unosił się w powietrzu. Wyjątkowa atmosfera, śpiewanie kolęd, przystrojona sala oraz pięknie udekorowany stół były idealną okazją do złożenia życzeń. Uczniowie z radością łamali się opłatkiem. Własnoręcznie przygotowane potrawy przygotowane z dużym zaangażowaniem przez Uczniów, tylko podsyciły świąteczny nastrój. Uczniowie wykonali też własnoręcznie stroiki, które przyozdabiały stół.

Z cyklu „z życia Fundacji Educare et Servire”

Z przejemnością przedstawiamy, krótki reportaż DEBICA.TV z częsci praktycznej „Mistrzów Kuchni” projektu, który F. Moduł „Śniadania hotelowe” prowadzi Pan Marcin Filipkiewicz – Szef Kuchni Hotelu Copernicus w Krakowie.
Karierę zawodową rozpoczął w 1996 roku jako kucharz w restauracji „Twardowski” Kraków. W latach 1998-2000 pracował w restauracji „Willa Decjusza”. W roku 2000 rozpoczął pracę jako kucharz w restauracji Copernicus. W 2003 roku został jej szefem kuchni. W czerwcu 2002 roku brał udział przy organizacji kolacji w Ambasadzie Polski w Budapeszcie, natomiast w sierpniu 2002 roku pomagał przy uroczystym obiedzie dla Papieża Jana Pawła II w Kurii Biskupiej w Krakowie. Odbył dwumiesięczny (luty-marzec 2007 r.) staż w restauracji „Villa la Vedetta” we Florencji. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej i francuskiej. W 2009 roku wraz z zespołem restauracji Copernicus otrzymał wyróżnienie w gali „Wine & Food Noble Night” w kategorii Danie główne: pierś perliczki w słodkiej pomadzie z karczochami.
W 2011 roku restauracja pod jego szefostwem została umieszczona na liście rekomendacji Przewodnika Michelin.


Antoni Kamiński (Dyrektor SUHSGiIZ / Prezydent Educare et Servire) gosciem programu „10 minut o mieście i regonie”.

Prezydent Fundacji Antoni Kamiński udzielił wywiadu Polskiej Telewizji Regionalnej w ramach cyklu reportażowego „10 minut o mieście i regonie”.
Zapraszamy do oglądnięcia wywiadu jeśli chcą Państwo dowiedzieć się o aktualnych i planowanych działaniach Fundacji Educare et Servire, oraz o opinii Prezydenta Fundacji na temat szans miasta i regionu, a także:

Dlaczego Fundacja Educare et Servire promuje i stawia na rozwój regionu poprzez edukacje i turystykę?

Dlaczego Turystyka Przyjazdowa ma szanse być „kołem napędowym” rozwoju regionu w niedalekiej przyszłości?

Dlaczego i dla kogo Fundacja Educare et Servire realizuje swoje projekty edukacyjne (w tym zwłaszcza aktualnie realizowany projekt Mistrzowie Kuchni?

Jakie są warunki do spełnienia przez nas samych, aby coraz więcej Gości odwiedzało nasz region i kupowało coraz więcej naszych produktów i usług, a tym samym tworzyło nowe miejsca pracy?

PODKARPACKA TURYSTYKA

Kliknij na ikonie głośniczka aby odsłuchać plik z wywiadem „Podkarpacka turystyka” do magazynu publicystycznego TU i TERAZ w Radio VIA udzielonego przez Antoniego Kamińskiego – Prezydenta Educare et Servire.

Dodaj komentarz